fbpx

Acne behandeling (in Woerden)

Als huidtherapeut sta ik voor je klaar om te praten over een van de meest voorkomende huidproblemen: acne. Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat acne geen enkele leeftijd spaart en kan variëren van milde onzuiverheden tot ernstige ontstekingen. Maar maak je geen zorgen, met de juiste behandeling kunnen we samen werken aan een heldere, gezonde huid.

acne-behandeling

Wat zijn de kenmerken van acne

Acne is een breed begrip en omschrijft een huid met onzuiverheden, zoals puistje, mee-eters en rode plekjes. Lees hier meer over het ontstaan en symptomen van acne. 

Wat is een acne behandeling?

Een acne behandeling omvat een breed scala aan methoden om onzuiverheden, puistjes, comedonen en mee-eters te verminderen en te voorkomen. Deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd door dermatologen, huidtherapeuten of schoonheidsspecialisten, afhankelijk van de ernst van de acne is een discipline geschikt. Lees hier wat het verschil is tussen een schoonheidsspecialist, huidtherapeut en dermatoloog.

De rol van de dermatoloog bij de behandeling van acne

Een dermatoloog is een specialist in huidziekten en kijkt met een medisch oog naar de acne. De dermatoloog schrijft met name medicatie voor als behandeling, variërend van benzoylperoxide, lokale antibiotica tot orale medicatie, zoals isotretinoine. Dit gebeurt aan de hand van de ernst van de acne en de opgestelde richtlijn. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van littekens. Uit de praktijk komt helaas vaak naar voren dat na het stoppen van de medicatie acne terug kan komen. Een persoonlijk product advies is een onmisbare aanvulling op deze behandeling. 

Het belang van acne behandeling door een huidtherapeut

Als huidtherapeut richt ik mij als paramedici, erkend door de zorgverzekeraars, op het verbeteren van de algehele huidconditie. Een acne behandeling is gericht op een diepe reiniging, waarbij onzuiverheden zoals mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes worden verwijderd. Dit gaat vaak in combinatie met een chemische peeling met als doel van de behandeling: verminderen van ontstekingen en littekenvorming voorkomen. Dit kan aangevuld worden met lasertherapie of rood licht therapie. Het belangrijkste is dat er een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld na aanleiding van jouw acne klachten. In sommige gevallen zal de behandeling van acne bij de huidtherapeut gecombineerd kunnen worden met de medicatie behandeling van de dermatoloog. 

Acne behandeling bij de schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialist kan ook een mooie aanvullende en ondersteunende rol spelen in de behandeling van acne door middel van gezichtsbehandelingen die gericht zijn op het reinigen van de huid, het verminderen van onzuiverheden en het hydrateren van de huid. Een goede optie als de acne in milde mate aanwezig is of ter onderhoud om de huid rustig te houden. De behandeling bij een schoonheidsspecialsite overlapt met een huidtherapeut. Enkel een huidtherapeut is anders opgeleidt (HBO-bachelor) met een beschermde titel en meer wetenschappelijk onderbouwde behandelingen.

Wat kun je thuis doen tegen acne

Een consequente en juiste huidverzorgingsroutine zorgt er dagelijks voor dat de huid schoon en verzorgt wordt. Dit kun je allemaal thuis doen door actieve thuisproducten. Wat je verder thuis kunt doen tegen acne lees je hier. 

Wat is de beste behandeling voor acne 

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Acne is een huidklacht wat maatwerk vereist. Acne waarbij bijvoorbeeld mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acne met diepe ontstekingen. De huidtherapeut zal met jou gaan kijken wat de beste aanpak is in jouw situatie. Acne gaat vaak niet vanzelf over en patiënten kunnen acne als zodanig erg ervaren dat het hun kwaliteit van leven dagelijks beïnvloed.

Effectieve methoden voor acne behandelingen 

  • Acne peeling behandeling: een peeling kan helpen bij het verwijderen van overtollige dode huidcellen, het ontstoppen van poriën en het verminderen van ontstekingen, waardoor de huidfuncties verbeteren en de huid egaler wordt.
  • Licht- en Lasertherapie: deze behandelingen kunnen helpen bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën en het verminderen van ontstekingen. Diepere lasers kunnen zelfs door middel van warmte zorgen voor talg reductie. 
  • Low-Level-Light therapie, oftewel LED -therapie met behulp van rood licht. Rood licht therapie heeft een ontstekingsremmende werking en komt vanuit de wetenschap naar voren als effectieve behandelingen voor acne.
  • Topicale behandelingen: actuele medicatie zoals benzoylperoxide, salicylzuur en retinoïden kunnen effectief zijn bij het verminderen van acne en het voorkomen van nieuwe uitbraken. Vraag een passend product advies bij de huidtherapeut. 

Waarom een acne behandeling bij Skin Power? 

Ik geloof als huidtherapeut in een gepersonaliseerde aanpak bij het behandelen van acne, waarbij we de nieuwste technologieën en hoogwaardige producten combineren om de beste resultaten te behalen. Een huidtherapeute is deskundig op het gebied van acne behandelingen en maakt samen met jou een behandelplan om de acne klachten te verminderen.

Behandelmogelijkheden bij acne

Voor de behandeling van acne ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken welke oorzaken mogelijk betrokken zijn bij de acne. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt, welke is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de acne te verminderen en deze minder op te laten vallen. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl