fbpx

Acne behandeling (in Woerden)

Als huidtherapeut sta ik voor je klaar om te praten over een van de meest voorkomende huidproblemen: acne. Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat acne geen enkele leeftijd spaart. Acne kan variëren van milde onzuiverheden tot ernstige ontstekingen. Acne gaat vaak niet vanzelf over en  cliënten kunnen acne als zodanig erg ervaren dat het hun kwaliteit van leven dagelijks beïnvloedt. Maar maak je geen zorgen, met de juiste behandeling kunnen we samen werken aan een egale en gezonde huid.

acne-behandeling

Wat zijn de kenmerken van acne

Acne is een breed begrip en omschrijft een huid met onzuiverheden, zoals puistjes, mee-eters en rode plekjes. Lees meer over het ontstaan en symptomen van acne. 

Wat is een acne behandeling?

Een acnebehandeling omvat een breed scala aan methoden om onzuiverheden, puistjes en mee-eters te verminderen en te voorkomen. Afhankelijk van de ernst van de acne kunnen de behandelingen worden uitgevoerd door dermatologen, huidtherapeuten of schoonheidsspecialisten. Lees hier wat het verschil is tussen een schoonheidsspecialist, huidtherapeut en dermatoloog.

De rol van de dermatoloog bij de behandeling van acne

Een dermatoloog is een specialist in huidziekten en kijkt met een medisch oog naar de acne. De dermatoloog schrijft met name medicatie voor als behandeling, variërend van benzoylperoxide, lokale antibiotica tot orale medicatie, zoals isotretinoine. Dit gebeurt aan de hand van de ernst van de acne en wetenschappelijke richtlijnen. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van littekens. Helaas blijkt vaak dat na het stoppen van de medicatie acne terugkomt. Een persoonlijk product advies door een huidtherapeute is een onmisbare aanvulling op deze behandeling.  

Het belang van acne behandeling door een huidtherapeut

Als huidtherapeut richt ik mij als paramedici, erkend door de zorgverzekeraars, op het verbeteren van de algehele huidconditie. Een acnebehandeling is gericht op een diepe reiniging, waarbij onzuiverheden zoals mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes worden verwijderd. Vaak wordt dit gecombineerd  met een chemische peeling met als doel  het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van littekenvorming. Dit kan aangevuld worden met lasertherapie of rood licht therapie. Het belangrijkste is dat er een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld die past bij jouw acneklachten. In sommige gevallen kan de behandeling van acne bij de huidtherapeut gecombineerd worden met medicatie die je via een dermatoloog krijgt.

Acne behandeling bij de schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialist kan ook een mooie aanvullende en ondersteunende rol spelen in de behandeling van acne door middel van gezichtsbehandelingen die gericht zijn op het reinigen van de huid, het verminderen van onzuiverheden en het hydrateren van de huid. Dit is een goede optie als de acne in milde mate aanwezig is of als onderhoud om de huid rustig te houden. De behandeling bij een schoonheidsspecialist overlapt met een huidtherapeut. Een huidtherapeut is echter anders opgeleid (HBO-bachelor) met een beschermde titel en meer wetenschappelijk onderbouwde behandelingen.

Wat kun je thuis doen tegen acne

Een dagelijkse, consequente en juiste huidverzorgingsroutine zorgt er voor dat de huid schoon en verzorgd wordt. Dit kun je allemaal thuis doen door goede producten te gebruiken. Wat je verder thuis kunt doen tegen acne lees je hier. 

Wat is de beste behandeling voor acne 

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Acne is een huidklacht die maatwerk vereist. Acne waarbij bijvoorbeeld mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acne met diepe ontstekingen. De huidtherapeut zal met jou kijken wat de beste aanpak is voor jou.

Effectieve methoden voor acne behandelingen 

  • Acnebehandeling met peeling: een peeling kan helpen bij het verwijderen van overtollige dode huidcellen, het ontstoppen van poriën en het verminderen van ontstekingen. Daardoor verbeteren de huidfuncties en wordt de huid egaler..
  • Licht- en Lasertherapie: deze behandelingen kunnen helpen bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën en het verminderen van ontstekingen. Diepere lasers kunnen zelfs door middel van warmte zorgen voor talgreductie. 
  • Low-Level-Light therapie, oftewel LED-therapie met behulp van rood licht. Rood licht therapie heeft een ontstekingsremmende werking en komt vanuit de wetenschap naar voren als effectieve behandeling voor acne.
  • Topicale behandeling: medicatie, zoals benzoylperoxide, salicylzuur en retinoïden, kan effectief zijn bij het verminderen van acne en het voorkomen van nieuwe uitbraken. Voor een passend product advies kun je terecht bij Skin Power. 

Waarom een acne behandeling bij Skin Power? 

Ik geloof als huidtherapeut in een gepersonaliseerde aanpak bij het behandelen van acne. Geen enkele huid is immers hetzelfde. Bij de behandelingen combineer ik de nieuwste technologieën en hoogwaardige producten om de beste resultaten te behalen. Als huidtherapeute ben ik deskundig op het gebied van acnebehandelingen en ik maak graag samen met jou een behandelplan om je acneklachten te verminderen.

Behandelmogelijkheden bij acne

Voor de behandeling van acne ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken welke oorzaken mogelijk betrokken zijn bij de acne. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Deze is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de acne te verminderen en deze minder op te laten vallen. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl