fbpx

Acne Littekens

Stoor jij je aan acne littekens? Wordt je onzeker door de littekens? Dat is niet gek, want sommige littekens kunnen een grote invloed hebben op jou dagelijkse leven. Niet alleen door hoe ze eruit zien. Lees hier meer!

Littekens

Hoe ontstaan acne littekens?

Als gevolg van hevige of milde vormen van acne kunnen er littekens achterblijven, en de gevoeligheid hiervoor verschilt per persoon. 

Niet elk puistje brengt direct een risico op littekenvorming met zich mee. Naarmate de omvang van de ontsteking toeneemt en puistjes  vaker voorkomen, neemt de kans op littekens aanzienlijk toe. 

Bij een kleine, oppervlakkige verwonding of ontsteking kan de huid zichzelf herstellen. Bij een diepere ontsteking, verkeerd uitknijpen van puistjes of herhaaldelijk open krabben van herstellende puistjes kunnen leiden tot vorming van littekens. Bovendien kunnen andere factoren zoals blootstelling aan zonlicht, genetische factoren of een trage wondgenezing bijdragen aan het ontstaan van littekens. 

Hoe herken je acne littekens?

Littekens ten gevolgen van acne komen het meest voor op de wangen, kin en schouder. De littekens variëren in diepte. Je kent de littekens herkennen doordat de huid een reliëf vertoont, in de vorm van putjes, glooiende littekens of een grove huidtextuur. Door de structuurverschillen is het vaak lastig om acne littekens goed te camoufleren.

Verschillende soorten acne littekens

De diversiteit van acne littekens  kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, namelijk:

  • Rolling-littekens: Grotere ingezonken littekens die als een ronding in de huid voorkomen.
  • Boxcar-littekens: Ronde en ovale ingezonken littekens met een duidelijke rand.
  • Icepick-littekens: Smalle en diepe littekens die tot in de lederhuid of zelf tot dieper in de huid reiken en eindigen in een punt.
  • Post inflammatoire erytheem: Rode vlekjes na acne of andere ontstekingen.
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie: Bruine pigmentvlekjes na acne of andere huidbeschadigingen. 
Behandelmogelijkheden bij acne littekens

Voor een effectieve behandeling van acne littekens ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken welke oorzaken mogelijk betrokken zijn bij de littekens. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt, welke is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de littekens te verminderen en deze minder op te laten vallen. 

Ontdek de mogelijkheden bij Skin Power voor een acne littekenvrije huid!

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl