fbpx

Elektrisch ontharen

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. De hoeveelheid haargroei is per persoon verschillend. Op deze pagina lees je meer over de behandeltechniek: elektrisch ontharen. 

laserontharen-gezicht-woerden

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen, ook bekend als elektrolyse, is een bekende methode voor permanente haarverwijdering. Deze methode werd al in 1875 uitgevonden. Bij elektrisch ontharen wordt een kleine naald gebruikt om elektrische stroom rechtstreeks naar het haarzakje te leiden.  Daardoor wordt de haarwortel vernietigd. Dit proces wordt haar voor haar herhaald. 

Deze ontharingsmethode wordt gezien als tijdrovend, omdat haar voor haar definitief verwijderd wordt. De gemiddelde behandeltijd loopt daarom uiteen van een aantal maanden tot soms enkele jaren Dat is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Hoe werkt elektrisch ontharen met een naald?

Bij het elektrisch ontharen wordt  gebruik gemaakt van een dunne naald. Die zorgvuldig langs de haar in het haarzakje wordt gebracht. Daarna volgt een kleine stroomstoot die de haarwortel vernietigt. Hierdoor wordt de voedingsbodem van de haar vernietigd en is  het haarzakje niet langer in staat om nieuw haar te produceren, waardoor je voor lange tijd van je haartjes af bent. 

Elektrisch ontharen versus laserontharen: wat is het verschil?

Hoewel beide methoden tot permanente haarverwijdering leiden, zijn er verschillen tussen elektrisch ontharen en laserontharing. Elektrisch ontharing richt zich op individuele haarzakjes, terwijl lasertherapie grotere gebieden behandelt door middel van geconcentreerd licht. Lees hier meer over laserontharen. 

Wanneer kies je voor elektrisch ontharen of laserontharen?

Elektrisch ontharing is een wat oudere techniek en neemt veel tijd in beslag. Mijn advies is om dit alleen te doen bij witte of grijze haren in het gezicht. Wanneer de haren voldoende pigment bevatten is laserontharen een effectievere en snellere methode. Lees hier hoe laserontharen werkt. 

Behandeling bij Skin Power

Door de komst van laserontharen is de vraag naar elektrisch ontharen flink afgenomen. Daarom is bij Skin Power alleen laserontharen mogelijk. Bevatten je haren pigment kies dan voor de mogelijkheid van laserontharen. Heb je witte of grijze haren, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl