fbpx

huidveroudering

Helaas ontkomt niemand eraan. Zichtbare tekenen van huidveroudering ontstaan met de loop der jaren. Betekent dit dat wij hier geen invloed op uit kunnen oefenen?
Zeker niet! Wij kunnen de huidveroudering tegenhouden en verbeteren. Lees snel verder!

Rimpels

Kenmerken huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Dit begint vanaf ons 25e levensjaar. Huidveroudering laat zich kenmerken door:

  • Lijntjes en rimpels
  • Verslapping
  • Zonschade in de vorm van pigment

Oorzaken huidveroudering

De oorzaken van huidveroudering kunnen wij in twee vormen onderscheiden, namelijk invloeden van binnenuit (intrinsieke) en invloeden van buitenaf. (extrensieke) 

Invloeden van binnenuit

Intrinsieke veroudering begint vanaf het 25e levensjaar. De celdeling neemt gemiddeld ieder jaar met 1% af. De celdeling zorgt ervoor dat de huid continu vernieuwd wordt. Fibroblasten zijn belangrijke cellen in dit proces. Fibroblasten zorgen namelijk voor de aanmaak van collageen en elastine. Deze zorgen ervoor dat de huid er stevig en elastisch uitziet en voelt. Wanneer de celdeling afneemt betekent dat dat de fibroblasten minder actief worden, de huid dunner en slapper wordt en er rimpels kunnen ontstaan. Daarnaast neemt het aantal zweetklieren en talgklieren af, waardoor de huid droger wordt.  

Invloeden van buiten

Extrinsieke factoren zijn factoren waar wij invloed op hebben. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Medicijn gebruik
  • Roken
  • Slaaptekort
  • Voeding
  • Zonblootstelling
Behandelmogelijkheden bij huidveroudering

Voor de huidverjonging ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt al jouw wensen, verwachtingen en doelen besproken. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt, welke is afgestemd op jouw klachten en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de fibroblastenactiviteit te stimuleren, zodat er meer collageen en elastine aangemaakt wordt. Lijntjes, rimpels en pigment zullen hierdoor verminderen en de huid zal er zichtbaar jonger uit gaan zien. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl