fbpx

Keratosis pilaris

Stoor jij je aan ruw aanvoelende bultjes op de armen wat er uitziet als kippenvel? Dan kan dit mogelijk keratosis pilaris zijn. Lees verder om meer over het ontstaan en de verschillende behandelmogelijkheden te weten te komen!

Keratosis-pilaris

Wat is keratosis pilaris

Keratosis pilaris ziet er uit als kippenvel. Het komt bij 80% van de jongeren voor en naar mate men ouder wordt neemt dit aantal afHet is een onschuldige aandoening die meestal geen klachten veroorzaakt. Echter kan het wel cosmetisch storend zijn.  

Keratosis pilaris komt het meeste voor op de buitenkanten van de bovenarmen, maar wordt ook gezien op het gelaat (wangen), bovenbenen en billen. Op de huid zitten kleine ruw aanvoelende bultjes, welke soms ontsteken rondom de haartjes.

Hoe ontstaat keratosis pilaris?

In een normale situatie groeien haren uit een haarzakje. De uitgang van dit haartje bevat huidcellen die afschilferen en zich continu vernieuwen. Bij keratosis pilaris is er een ophoping van de afschilferende huidcellen en ontstaat er een verstopping bij de uitgang van de haartjes. De verstopping is voelbaar in de vorm van kleine, ruwe bultjes.

Behandelmogelijkheden Keratosis Pilaris

Voor de behandeling van ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek worden alle wensen en mogelijkheden uitgebreid besproken. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt, welke is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de huid zonder schade te verdunnen, zodat de verstoppingen verminderen. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl