benen laseren

Als huidtherapeut bij Skin Power vertel ik je graag alles over laserontharen van de benen. Of je nu geen zin meer hebt in wekelijks scheren, scheerirritatie hebt of ingegroeide haren krijgt op de benen… laserontharen is de oplossing! Hiermee worden ongewenste haren permanent verwijderd. Benieuwd of het laseren van de benen iets voor jou is? Lees verder of plan een persoonlijk consult in. 

laser-clarityII

Wat is laserontharen van de benen?

Laserontharen, ook wel bekend als definitief ontharen of permanent ontharen, is een geavanceerde methode om ongewenste haargroei te verminderen bij bijvoorbeeld onderbenen of je hele benen. Bij Skin Power wordt gebruik gemaakt van de nieuwste laserapparatuur, namelijk de Clarity2 van Lutronic. Dit is een Alexandrite en ND:YAG laser. Wat het verschil in apparatuur voor jouw resultaat betekent lees je hier IPL vs laser ontharen

Hoe werkt laserontharen?

Tijdens de behandeling wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Hierdoor worden de stamcellen, die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd. De haren die zich in de juiste groeifase bevinden worden permanent verwijderd. Dit zonder omliggend weefsel te beschadigen. Dit resulteert in een gladde, haarvrije huid zonder irritatie. Lees hier meer over de werking van laserontharen.

Beenhaar verwijderen

Het aantal haren dat je als vrouw hebt is erfelijk bepaald. De een heeft vrijwel geen beenhaar en de ander heeft veel beenhaar of alleen haar op de onderbenen. Er zijn verschillende manieren om beenhaar te verwijderen. Je kunt hierbij denken aan tijdelijke ontharing van beenhaar door scheren of waxen. Dit kan soms zorgen voor irritatie met bultjes. Wanneer je definitief beenhaar wilt reduceren kun je overwegen om te starten met laserontharen. 

Voor wie is het laseren van de benen geschikt?

Het laseren van de benen is eigenlijk voor iedereen geschikt met donker haar. Of je nu geen zin meer hebt om te scheren, scheerirritatie hebt of ingegroeide haren ervaart. Laserontharen kan hiervoor de uitkomst zijn. Helaas is het niet geschikt voor mensen met blond, wit of rossig haar. In de praktijk wordt vaak gezien dat de haren op de onderbenen donker zijn en de haren op de bovenbenen blond. Hierdoor kan het laseren van de onderbenen wel plaatsvinden, maar is het voor de bovenbenen niet geschikt. 

Wat kost het laseren van de benen?

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Je vindt de actuele tarieven hier. Tijdens een consult ontvang je een op maat gemaakt behandelplan met een kostenoverzicht.

Hoe vaak is het laseren van de benen nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon. Dit is afhankelijk van factoren zoals huidtype en haarkleur. Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat van +/- 80% haarreductie. De tijd tussen de behandelingen is in het begin 6 tot 8 weken.

Ervaring benen ontharen met laser

Cliënten bij Skin Power in Woerden ervaren na de eerste behandeling al verschil. Na 2 weken vallen de behandelde haren uit en ervaar je een periode van geen haar! De haren komen vervolgens al een stuk dunner terug. Daarna worden ze per behandeling minder. Eventuele scheerirritatie neemt snel af, omdat de haren minder worden en er minder geschoren hoeft te worden.

Maak een afspraak bij Skin Power voor het laseren van de benen

Skin Power is gevestigd in Woerden op de Trasmolenlaan 12. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Vanaf de afrit A12 Woerden is het 5 minuten rijden. Er is genoeg parkeergelegenheid bij het pand. Afspraken kun je gemakkelijk online inplannen en anders help ik je graag via mail of telefonisch contact. 

Wordt een laserbehandeling van de benen vergoed?

Nee. Het laseren van de (onder)benen komt niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Lees hier meer over vergoedingen bij huidtherapie. 

Laserontharen voor en na: zichtbare Resultaten

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei ben je bij Skin Power in Woerden aan het juiste adres. Op onderstaande voor en na foto’s zijn mooie resultaten te zien waarbij laserontharen is toegepast.  

Veelgestelde vragen over benen laseren

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een consult plaats. Tijdens het consult vertel ik je of je haren geschikt zijn voor lasertherapie, hoe de behandeling in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden, zoals de voor en nazorg, en mogelijke risico’s voor complicaties. 

Vervolgens wordt de behandeling ingepland. Soms is het ook mogelijk om direct behandeld te worden. Tijdens de behandeling wordt de laser nauwkeurig ingesteld om optimale resultaten te bereiken, met zo min mogelijk ongemak. Na de behandeling krijg je nog advies over de nazorg om zo weinig mogelijk last van eventuele bijwerkingen te hebben. 

Ja. Laserontharen is geschikt voor iedereen omdat Skin Power beschikt over verschillende lasers en hiermee zowel de lichte als donkere huidtypes behandeld kunnen worden.

Ja. Je moet het te behandelen gebied 2-3 dagen voor de behandeling scheren. De kleine aanwezige stoppel absorbeert gemakkelijk de warmte van de laser en draagt dit over naar het groeicentrum. Wanneer de haren te lang zijn verliezen we onnodige energie aan de oppervlakte en is er kans op verbranding.

Let op: omdat de laser haarzakjes vernietigt via het haar, mag je vooraf niet epileren of harsen.

Na de behandeling kun je eigenlijk direct weer werken. Het is wel heel belangrijk om op de dag van de behandeling niet meer te sporten. Vermijd daarnaast 2 dagen warmteontwikkeling zoals bijv. zwemmen of naar de sauna gaan. 

De afspraak voor het laseren van de benen duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Dit is afhankelijk van of de onderbenen of de gehele benen behandeld worden. 

Of laserontharen pijnlijk is hangt af van je eigen pijngrens. Ik behandel veel cliënten die er vrijwel niks van voelen, maar anderen vinden het weer gemeen. Je moet je voorstellen dat we de haren willen opwarmen tot boven de 60-70 graden. Dit kan helaas niet geheel pijnloos.

Thuislasers zijn erg populair. Deze techniek kan meer vergeleken worden met IPL. Wanneer je dikke, donkere haren hebt kan dit wel voor vermindering van het aantal haren zorgen. Helaas hoor ik van veel cliënten dat wanneer ze zich niet aan de tijd tussen de behandelingen houden of stoppen met het onderhouden de haren geleidelijk weer terugkomen. De apparatuur waarmee je behandeld wordt zegt dus erg veel over het eindresultaat. Lees hier het verschil in apparatuur: IPL vs laser ontharen

Nee. Je kunt geen laseronthaar behandelingen ondergaan als je zwanger bent.

Haarzakjes die niet vernietigd zijn tijdens een behandeling kunnen weer actief worden. Zwangerschapshormonen of andere hormoonschommelingen (stoppen anticonceptie of de overgang) kunnen deze haarzakjes activeren. Hier kan dus weer haar groeien. Dit zal niet zoveel zijn als vóór de behandeling. Hoeveel haren er teruggroeien is erg persoonsgebonden.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl