fbpx

Laser ontharen

Ben jij op zoek naar een effectieve en langdurige oplossing voor ongewenste haargroei? Nooit meer scheren, harsen of epileren? Dan is laser ontharen de oplossing! Hiermee worden ongewenste haren op je gezicht en lichaam permanent verwijderd. Bij Skin Power in Woerden ben je aan het juiste adres. 

laserontharen-gezicht-woerden

Wat is laser ontharen?

Laser ontharen, ook wel bekend als definitief ontharen of permanent ontharen, is een geavanceerde methode om ongewenste haargroei te verminderen. Bij Skin Power maken wij gebruik van de nieuwste laserapparatuur, namelijk de Clarity2 van Lutronic. Dit is een Alexandrite en ND:YAG laser. Wat het verschil in apparatuur voor jouw resultaat betekent lees je hier (IPL vs laser ontharen)

Hoe werkt laserontharing?

Tijdens de behandeling van laser ontharen wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Hierdoor worden de stamcellen, die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd. De haren die zich in de juiste groeifase bevinden zullen permanent verwijderd worden.  Dit zonder omliggend weefsel te beschadigen. Dit resulteert in een gladde, haarvrije huid zonder irritatie.

Voor wie is laser ontharen?

Laserontharing kan bij iedereen met gepigmenteerde haren toegepast worden. De meeste mensen kiezen ervoor als zij ongewenste haargroei of overbeharing ervaren. Dit is een veel voorkomend probleem. Denk hierbij aan stugge witte, grijze of zwarte haren in het gelaat of op het lichaam. Wanneer je haren verwijderen door middel van scheren of harsen geeft dit vaak rode bultjes, jeuk of ingegroeide haartjes. Definitieve ontharing door middel van lasertherapie kan hiervoor de oplossing zijn. Gepigmenteerde haren die storend zijn kunnen met laser ontharen permanent gereduceerd worden. Witte, grijze of rossige haren kunnen helaas niet behandeld worden middels lasertherapie. 

Laser ontharen bij beharingsproblemen

In de praktijk kan overbeharing ten gevolge van hirsutisme, PCOS en hypertrichose behandeld worden. Ook kan lasertherapie helpen bij huidaandoeningen waarbij ingegroeide haren de oorzaak zijn, zoals hidradenitis suppurativa, sinus pilonidalis en folliculitits barbae.

Herstel na laserontharing

De huid kan direct na de behandeling licht rood gekleurd zijn en warm aanvoelen. Ook kan er lichte zwelling rondom de haarzakjes optreden als gevolg van de warmte die in de huid gekomen is. Deze reacties zijn echter tijdelijk en zullen na enkele uren vanzelf verdwijnen. Tijdens het consult zal de huidtherapeut je voorzien van uitgebreide nazorginstructies. 

Aantal laserontharing behandelingen voor optimaal resultaat

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals huidtype en haarkleur. Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig voor optimaal resultaat van +/- 80% haarreductie.  

Laser ontharen Woerden: Wat kunnen cliënten verwachten?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een consult plaats. Tijdens een consult vertelt de huidtherapeut of de haren geschikt zijn voor lasertherapie, hoe de behandeling in zijn werk zal gaan en waar je zelf rekening mee dient te houden. 

Vervolgens wordt er een behandeling ingepland, eventueel is er ook een mogelijkheid om direct behandeld te worden. Tijdens de behandeling wordt de laser nauwkeurig ingesteld om optimale resultaten te bereiken, met zo min mogelijk ongemak. Na de behandeling krijg je nog advies betreft de nazorg om eventuele bijwerkingen te minimaliseren. 

Waarom kiezen voor laser ontharen in Woerden?

  1. Effectiviteit: in de praktijk werken wij met hoogwaardige apparatuur en veilige lasers, voor het ontharen de Alexandriete en ND:YAG (veilig voor ontharen op de donkere huid). Met de laser is het mogelijk om verschillende haar- en huidtypes te behandelen. 
  2. Veiligheid: als huidtherapeut ben je expert op het gebied van laserontharing. Ik zorg voor een veilige en comfortabele behandeling, met minimale risico op bijwerkingen. 
  3. Gemak: laser ontharen biedt langdurige resultaten, waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken over regelmatig scheren of waxen. Dit bespaart jou tijd en moeite die anders besteedt wordt aan dagelijkse of wekelijkse onthaarmethodes.  

Resultaten van laser ontharen in Woerden

Meer informatie over laserontharing of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl