fbpx

Microneedling

Heb jij last van een doffe of vlekkerige huid, of stoor jij je juist aan die beginnende lijntjes, grove en onregelmatige structuur? Vraag dan snel informatie aan!

SkinPen-microneedling

Wat doet microneedling voor de huid? 

Een microneedling behandeling biedt tal van voordelen voor de huid. Het zorgt voor algemene huidverbeterende eigenschappen, waardoor de behandeling bij iedereen toegepast zou kunnen worden. Bij Skin Power in Woerden wordt er gewerkt met de nieuwste innovatie op het gebied van microneedling, namelijk de SkinPen. Lees hier wat de SkinPen zo uniek maakt.  

Wat is microneedling?

Microneedling is een medische behandeling die de huid stimuleert en een goede boost geeft. Het zorgt voor een gezondere huidconditie, textuur verfijning en huidverjonging. Het apparaat heeft kleine naaldjes die microscopisch kleine gaatjes maken in de huid, waardoor de huid zichzelf gaat vernieuwen. Dit resulteert in een gladdere, stevigere en jeugdigere huid.

Hoe werkt microneedling? 

Tijdens de behandeling worden er met 14 steriele en scherpe, zuivere naaldjes op hoge snelheid minuscule kleine micro gaatjes in de huid gemaakt. Per seconde worden 1600 micro kanaaltjes gemaakt in de tweede huidlaag om de stimulatie op gang te brengen. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. De huid  ziet de microkanaaltjes wel en daardoor wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid gestimuleerd. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Versnelde celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Voor wie is microneedling geschikt? 

Microneedling is een behandelmethode die voor iedere huid effectief is, omdat de natuurlijke vochtbalans herstelt. Daarnaast kan het erg mooi ingezet worden als preventieve anti-age behandeling. Specifiek bij huidproblemen wordt de microneedling behandeling bij Skin Power in Woerden ingezet voor acnelittekens, littekens, (preventieve) huidveroudering, een doffe huid of grove huidtextuur. 

Microneedling bij een doffe en grauwe huid

Bij een doffe en grauwe huid zien we dat de huid zijn glans verloren heeft. Je huid kan er hierdoor vermoeid, ouder en minder gezond uitzien. Door de huid te ontdoen van z’n oude jasje en de celdeling te versnellen met de SkinPen microneedling worden doffe en grauwe huidcellen sneller van de huid verwijderd en komen er nieuwe frisse en stralende huidcellen naar boven.

Microneedling bij lijntjes en rimpels (huidveroudering)

We kennen ze allemaal en helaas ontkomt niemand eraan: lijntjes en rimpels. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de celdeling gemiddeld met 1% per jaar af. Met de SkinPen behandeling wordt het natuurlijke herstelproces in de huid gestimuleerd. De celdeling wordt versneld en de aanmaak van collageen type III geactiveerd. Vervolgens wordt dit omgezet naar collageen type I. Dit is het juiste type collageen om effectief weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Collageen zorgt voor de stevigheid van onze huid. Het omzetten van collageen type III naar collageen type I duurt drie weken tot één jaar, wat betekent dat de huid actief doorwerkt na de behandeling en het uiteindelijke resultaat nog beter wordt.

Microneedling tegen pigment problematiek

Pigment kenmerkt zich door een donkere verkleuring van de huid. In de huid is een ophoping van pigment zichtbaar. Tijdens een SkinPen behandeling wordt de celdeling gestimuleerd en een versneld afschilferproces in gang gezet. Het pigment dat opgehoopt ligt in de huid wordt hierdoor sneller naar boven verplaatst. Hierdoor wordt het pigment verlicht. Een andere werking van de SkinPen op pigment is dat de microkanaaltjes de pigmentcellen opnieuw programmeren en gestructureerd pigment af gaan geven aan de cellen. Wanneer het om een paar specifieke vlekken gaat wordt er eerder gekozen voor een laserbehandeling of cryopen. 

Microneedling bij acnelittekens 

Na acne kunnen er beschadigingen in de huid zichtbaar blijven. Deze zien eruit als kleine putjes of ingezonken rondingen in de huid, ook wel acnelittekens. De werking van de SkinPen op de acnelittekens komt aardig overeen met de werking van lijntjes en rimpels. Echter bij littekens wil je plaatselijk nog net wat intensiever behandelen, zodat de ingezonken littekens meer naar het huidoppervlakte komen. Lees hier meer over acnelittekens

Microneedling bij littekens 

Naast acnelittekens kun je ook elders op het lichaam of gezicht littekens hebben. Deze zijn vaak ontstaan vanuit een trauma of operatie. Microneedling is een geschikte behandeling om zowel hypertrofische littekens (verdikt) als atrofische littekens (deukjes) te behandelen. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan ook minder storend. Het behandelplan bij de littekens ziet er anders uit. 

Microneedling voor en na: zichtbare Resultaten

Microneedling voor en na foto’s tonen de opmerkelijke verbeteringen die mogelijk zijn met deze behandeling.

Welke microneedling behandelingen verzorgt Skin Power in Woerden? 

Skin Power heeft diverse microneedling behandelingen in huis. De keuze voor het type microneedling behandeling hangt samen met jouw huidtype en het doel dat je wilt bereiken. Hier word je tijdens een consult goed in geadviseerd. 

Pixel peeling

De pixel peeling is een combinatie van microneedling en TCA peeling. Door de combinatie van microneedling - die minuscule openingen in de huid maakt - en peeling kan de vloeistof dieper penetreren, waardoor er sneller en beter resultaat kan worden behaald. Voor een optimaal effect wordt de pixel peel twee keer uitgevoerd om de vier weken. De pixel peeling is geschikt voor het behandelen van huidveroudering, zonschade, (acne) littekens, pigmentatie, grove poriën of het (snel) opfrissen van de huid.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl