Chemische peeling
Als huidtherapeut bij Skin Power vertel ik je graag alles over een chemische peeling. Een chemische peeling is een populaire behandeling die wordt gebruikt om verschillende huidproblemen, van acne tot pigmentvlekken en rimpels, aan te pakken. Lees hier meer over chemische peelings en wat dit voor jouw huid kan betekenen.
Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is een huidbehandeling, waarbij een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren, wordt aangebracht op de huid. Deze zuren dringen door tot verschillende huidlagen, afhankelijk van de sterkte en het soort zuur. Elk zuur heeft zijn eigen unieke werking op de huid. Zo zijn er peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen verminderen en de celdeling stimuleren. Skin Power heeft peelings die geschikt zijn voor vrijwel alle huidtypes en alle leeftijden.
Wat doet een chemische peeling?
De werking van een chemische peeling hangt af van het soort zuur dat wordt gebruikt en het percentage hiervan. De aangebrachte vloeistof zorgt ervoor dat de laag van dode huidcellen loslaat en stimuleert daarbij een snellere aanmaak van nieuwe huidcellen. Elke peeling heeft zijn eigen werking waardoor deze specifiek op jouw wens en huidprobleem afgestemd kan worden. Een peeling kan ingezet worden om lijntjes, rimpels te verfijnen, pigmentvlekken en onzuiverheden te verminderen en de huidstructuur te verfijnen.
Welke verschillende soorten chemische peelings zijn er?
Bij Skin Power beschik ik over een breed assortiment peelings, waaronder chemische en medische peelings. De peelings kunnen zowel op het gezicht als op andere lichaamsdelen worden toegepast. Chemische peelings kunnen in milde vorm thuis, in een schoonheidssalon of bij een huidtherapeut toegepast worden. Het percentage zuur en de formule bepaalt hierbij de intensiteit. Medische peelings zijn sterkere en diepere peelings die uitgevoerd worden door een ervaren huidtherapeut of arts.
Bij Skin Power maak ik gebruik van de volgende peelings:
- Enzymatische peeling
- Salicylzuur
- Glycolzuur
- Amandelzuur (Mandelic)
- Peelings met een combinatie van zuren
- TCA peeling
- Fenol/TCA peeling
- Retinol peeling
Ook kan er gekozen worden om een peeling in het gezicht te combineren met een andere therapie, zoals bij de pixel peel (mirconeedling gecombineerd met TCA peeling), Brightning facial (lasertherapie gecombineerd met een TCA peeling) of Rejuvinating facial (peeling gecombineerd met lasertherapie).
Voor wie is een chemische peeling geschikt?
Een chemische peeling kan toegepast worden op iedere huid. Een chemische peeling kan ingezet worden voor acne, doffe huid, pigmentvlekken en huidveroudering. Hier vind je de werking van een peeling per huidprobleem.
Hoe gaat een chemische peeling behandeling in zijn werk?
Een gezichtsbehandeling met een chemische peeling begint met het reinigen van de huid en het verwijderen van onzuiverheden. Daarna wordt de vloeistof van de peeling aanbracht. Afhankelijk van het type peeling en je huidtype kun je een jeukend, prikkelend of brandend gevoel ervaren. Na enkele minuten neemt dit af en wordt de peeling geneutraliseerd. Na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen, maar dit vermindert binnen enkele uren tot dagen.
Herstel van een chemische peeling
Afhankelijk van hoe de behandeling is opgebouwd, kan de huid na de behandeling wat roodheid hebben. Bij een level 1 peeling is er geen zichtbare schilfering. Bij een level 2 peeling kan de huid mogelijk wat schilferen, afhankelijk van je huidconditie. Met een retinol peeling is er een milde vervelling en met een TCA peeling heb je 7 tot 10 dagen vervelling.
De gepeelde huid is zeer kwetsbaar. Daarom is het uiterst belangrijk om tot vier weken na de laatste chemische peeling je huid goed te verzorgen en te beschermen met de geadviseerde nazorgproducten. Dit omvat een behandelcrème en zonbescherming.
Hoe vaak een chemische peeling?
Afhankelijk van de indicatie zijn er meestal meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er bij een mildere peeling 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 6 weken gevolgd door onderhoudsbehandelingen
Wat kost een chemische peeling?
De prijs van een chemische peeling varieert en is afhankelijk van het type peeling en de intensiteit. Je vindt de actuele tarieven hier. Een chemische peeling in het gezicht voor acne of pigmentvlekken kan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering vanuit de aanvullende zorgverzekering (acne of camouflagetherapie). Informeer daarom bij jouw zorgverzekering of je hier recht op hebt. Tijdens een consult ontvang je een op maat gemaakt behandelplan met een kostenoverzicht.
Veelgestelde vragen en antwoorden over een chemische peeling
Er zijn verschillende producten voor thuis beschikbaar. Denk hierbij aan een scrub, lotion, verzorging met zuren of een peeling masker. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om op regelmatige basis thuis te gebruiken en overtollige dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te versnellen. Dit zorgt ervoor dat de huid gladder, egaler en stralender wordt. Laat je adviseren welke peeling voor jouw huid geschikt is, want niet ieder zuur is geschikt voor elke huid. Bekijk de exfolianten in de webshop.
Een chemische peeling biedt veel voordelen, maar er zijn ook verschillende nadelen om rekening mee te houden. Denk hierbij aan roodheid en vervelling van je huid. De hersteltijd is afhankelijk van de intensiteit van de chemische peeling.
Na een chemische peeling begint de huid vaak binnen 48 uur te vervellen. Dit proces kan enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Bij diepere peelings kan het langer duren om te genezen. Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren en zonbescherming te gebruiken tijdens het herstel.
Meer informatie of direct een afspraak maken?
Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.
Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag
Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden
Email Info@skin-power.nl