fbpx

Peeling

Als huidtherapeut bij Skin Power vertel ik je graag alles over peeling voor het gezicht. Een peeling is een populaire behandeling die wordt gebruikt om verschillende huidproblemen, van acne tot pigmentvlekken en rimpels, aan te pakken. Lees hier meer over peelings en wat dit voor jouw huid kan betekenen. 

peeling-gezicht-behandeling

Wat is een peeling?

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren. Elk zuur heeft zijn eigen unieke werking op de huid. Zo zijn er peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen verminderen en de celdeling stimuleren. Skin Power heeft peelings die geschikt zijn voor vrijwel alle huidtypes en alle leeftijden.

Hoe werkt een peeling? 

Een peeling bestaat uit een vloeibare substantie die op de huid wordt aangebracht. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de laag van dode huidcellen loslaat en stimuleert daarbij een snellere aanmaak van nieuwe huidcellen. Elke peeling heeft zijn eigen werking waardoor deze specifiek op jouw wens en huidprobleem afgestemd kan worden. 

Verschillende soorten peelings voor het gezicht

Bij Skin Power beschik ik over een breed assortiment peelings, waaronder chemische en medische peelings. De peelings kunnen zowel op het gezicht als lichaam toegepast worden. Chemische peelings kunnen in milde vorm thuis, in een schoonheidssalon of bij een huidtherapeut toegepast worden. Het percentage zuur en de formule bepaalt hierbij de intensiteit. Medische peelings zijn sterkere en diepere peelings die uitgevoerd worden door een ervaren huidtherapeut of arts. 

Bij Skin Power maak ik gebruik van de volgende peelings:

  • Enzymatische peeling
  • Salicyl Acid
  • Glycol Acid
  • Mandelic Acid
  • Peeling met een combinatie van zuren
  • TCA peeling
  • Phen TCA
  • Retinol peeling

Ook kan er gekozen worden om een peeling in het gezicht te combineren met een andere therapie, zoals bij de Pixel Peel (mirconeedling gecombineerd met TCA peeling), Brightning facial (lasertherapie gecombineerd met een TCA peeling) of Rejuvinating facial (peeling gecombineerd met lasertherapie)

Peeling voor thuis 

Er zijn verschillende producten voor thuis beschikbaar. Denk hierbij aan een scrub, lotion, verzorging met zuren of een peeling masker. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om op regelmatige basis thuis te gebruiken en overtollige dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te versnellen. Dit zorgt ervoor dat de huid gladder, egaler en stralender wordt. Laat je adviseren welke peeling voor jouw huid geschikt is, want niet ieder zuur is geschikt voor elke huid. Bekijk de exfolianten in de webshop. 

Wat doet een peeling met je gezicht?

Alle peelings hebben hetzelfde doel, namelijk het verwijderen van overtollige dode huidcellen. Door de dode huidcellen te verwijderen, wordt de huidtextuur gladder en egaler, waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt. Er zijn meer voordelen van een peeling, namelijk het verminderen van acne, het vervagen van pigmentvlekken en het verminderen van rimpels.

Peeling tegen acne en pukkels 

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. Wanneer een talgklier verstopt raakt en geïnfecteerd wordt door er een bacterie,  ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we ervoor dat de huid schoon en dun blijft, waardoor het talg niet verstopt kan raken. 

Peeling bij een doffe huid

Een huid kan er door verschillende invloeden vermoeid, dof of vaal uitzien. Een peeling zorgt voor een chemische reactie in de huid, waardoor de vale, doffe huidcellen verwijderd worden en vervangen worden door gezonde, nieuwe huidcellen. De huid zal hierdoor weer opnieuw gaan stralen en oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en meer uitgerust. 

Peeling om pigmentvlekken te verminderen

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment in de bovenste huidlaag. Vaak wordt pigment gezien als de ‘nieuwe rimpel’ en daarom zijn er veel mensen die deze vlekken laten behandelen. Een peeling is een perfecte behandeling, doordat de huid versneld afschilfert en hierdoor het pigment vermindert. Combineer je een peeling met de brightning facial, dan heb je nog sneller resultaat! 

Peeling bij lijntjes en rimpels

Een peeling verwijdert de bovenste laag dode huidcellen van de huid. Dit zorgt voor stimulatie van de collageenproductie. Dit is een essentieel eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit proces verbetert de huidstructuur en onthult een gladdere en frissere huidteint. Een TCA peeling of een TCA peeling in combinatie met Fenol zijn hier de beste opties voor, omdat deze een diepere werking hebben.

Hoe gaat een peeling behandeling in zijn werk?

Een gezichtsbehandeling met een peeling begint met het reinigen van de huid, gevolgd door het verwijderen van onzuiverheden. Daarna wordt de vloeistof van de peeling aanbracht. Afhankelijk van het type peeling en je huidtype, kun je een jeukend, prikkelend of brandend gevoel ervaren. Na enkele minuten neemt dit af of wordt de peeling geneutraliseerd. Na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen, maar dit vermindert binnen enkele uren tot dagen.

Peeling gezicht voor en na foto’s

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl