Chemische peeling

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren, zoals melkzuur, salicylzuur of glycolzuur. Elk zuur heeft zijn eigen unieke werking op de huid. Zo zijn er peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen verminderen en de celdeling stimuleren. Voor iedere huid is er een geschikte peeling.
Huidproblemen die behandeld kunnen worden met een chemische peeling:
Hoe werkt een chemische peeling?
Een peeling zorgt voor een chemische reactie in de huid. De bovenste huidlaag (de dode huidcellen) wordt verweekt en schilfert hierdoor sneller af. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken, waardoor de huid er zichtbaar frisser uit gaat zien.
herstel
Na de behandeling kan de huid rood zijn en trekkerig aanvoelen. Dit gevoel trekt binnen een aantal uur weg. Afhankelijke van de peeling kan na er binnen enkele dagen schilfering en droogte ontstaan. Dit zal voornamelijk aan het begin van een behandelkuur plaatsvinden, omdat de bovenste huidlaag op dat moment nog verdikt is. Gemiddeld duurt dit ongeveer drie tot zeven dagen.
Aantal behandelingen
Bij iedere behandeling zal je verbetering zien. Afhankelijk van de indicatie worden er drie tot zes behandelingen geadviseerd. Deze worden met een interval van twee tot vier weken uitgevoerd. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om regelmatig een onderhoudsbehandeling uit te voeren.

Meer informatie of direct een afspraak maken?
Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.
Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag
Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden
Email Info@skin-power.nl