fbpx

LED therapie

LED therapie is een unieke techniek waarmee de huid wordt blootgesteld aan licht. LED therapie heeft tal van voordelen voor de huid. Het kan los of in combinatie met andere behandelingen worden toegepast bij huidverbetering, huidverjonging en huidherstel. Dankzij LED therapie profiteer je van een sneller en nog mooier resultaat!

LED-therapie

Wat is LED therapie?

LED wordt uitgevoerd met een medisch apparaat dat gebruik maakt van lichttherapie om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Deze techniek noemen we ook wel low-level-light-therapie of lichttherapie. Het apparaat levert licht met specifieke golflengtes, zoals rood en infrarood, die kunnen bijdragen aan het herstel van weefsel, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de algehele huidgezondheid.

Hoe werkt LED therapie?

Op celniveau stimuleert lichttherapie de mitochondriën, kleine energiefabriekjes in de huidcellen, door speciaal licht in de vorm van roodlicht of infrarood licht af te geven. Het licht wordt omgezet in energie en geeft de cellen een boost. De energie verbetert de celstofwisseling, productie van collageen en vermindert ontstekingen. Op deze manier kan het bijdragen aan het herstel van beschadigd weefsel, het verminderen van ontstekingen en het bevordert de algehele huidconditie. Ik vergelijk het vaak met het effect van zonlicht bij een plantje. De fotosynthese zorgt ervoor dat de plant gezond kan groeien. Dit gebeurt ook bij de huid. 

Werking van rood licht therapie

Rood licht therapie maakt gebruik van specifieke golflengten van 633 nanometer. Wanneer rood licht op de huid wordt toegepast, dringt het door tot in de diepere lagen van de huid zonder de oppervlakte te beschadigen. Door de blootstelling aan het licht worden verschillende processen in de huid gestimuleerd, waaronder de productie van collageen en elastine, verbeterde celstofwisseling en het verminderen van ontstekingen.

Voordelen van rood licht therapie 

Rood licht therapie heeft talrijke voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid in de huid, waardoor het een effectieve behandeling is voor acne en rosacea. Bovendien kan het de huidtextuur verbeteren, fijne lijntjes en rimpels verminderen en de algehele huidteint egaliseren. Rood licht therapie is een niet-invasieve en veilige behandeling die geschikt is voor alle huidtypes.

Werking infrarood licht therapie

Infrarood licht therapie maakt gebruik van golflengten van 830 nanometer. Dit type licht dringt dieper door in de huid dan rood licht, tot wel enkele centimeters onder het huidoppervlak.

De werking van infrarood licht is gebaseerd op het verwarmen van de huid en het stimuleren van de bloedsomloop. Dit bevordert de zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de huidcellen. Dit zorgt voor een versneld genezingsproces, verlichting van pijn en spierspanning.

Voordelen infrarood licht therapie

Infrarood licht therapie heeft diverse voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn, het versnellen van wondgenezing, het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van ontstekingen. Infrarood licht therapie wordt toegepast om het herstel na intensieve behandelingen te bevorderen. 

Waarvoor wordt LED therapie ingezet? 

LED therapie wordt voor veel verschillende huidindicaties in het gezicht ingezet, waaronder:

  • Acne: het licht vermindert ontstekingen en kalmeert de huid.
  • Wondgenezing: het licht versnelt het herstel van beschadigd weefsel en bevordert de genezing van wonden.
  • Rosacea: het licht vermindert ontstekingen en roodheid. Daarnaast bevordert het de gezonde huidfuncties.
  • Huidveroudering: lichttherapie bevordert de productie van collageen. Dit is een niet invasieve manier om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
  • Algemene huidverbetering: doordat lichttherapie de celstofwisseling verbetert wordt de algehele huidgezondheid verbeterd en zorgt LED therapie voor een frisse uitstraling.
  • Post care: bij Skin Power wordt LED therapie na een intensieve behandeling ingezet om het herstel te versnellen.

Is LED therapie gevaarlijk?

LED therapie is een veilige behandeling die geen schade toebrengt aan de huid. De behandeling heeft een FDA-keuring en is veilig bewezen in de literatuur. Door het pulserende felle licht raden we een LED behandeling af bij mensen die gevoelig zijn voor lichtflitsen, zoals bij epilepsie.  

Ervaringen met (rood) licht therapie

Cliënten die licht therapie hebben ondergaan, melden vaak positieve ervaringen. Ze zien versneld herstel na een intensieve behandeling en hun acne klachten afnemen Daarnaast wordt de behandeling als ontspannen ervaren.

LED therapie bij Skin Power in Woerden

Bij Skin Power streef ik ernaar om de meest effectieve en veilige huidbehandelingen te bieden. Daarom heb ik gekozen voor de kwaliteit en FDA goedgekeurde Healite II van Lutronic.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit kan variëren bij andere apparatuur. Heb je specifieke huidproblemen dan is het raadzaam om professioneel advies te zoeken. Je kunt altijd contact met me opnemen. Ik kijk graag met je mee.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl