fbpx

Venous lake

Stoor jij je aan een donkerblauwe of paarse verkleuring op de lip? Grote kans dat het hier gaat om een venous lake. Dit is een goedaardige en onschuldige vaatafwijking die goed kan worden behandeld met een vaatlaser. Lees verder voor meer informatie. 

Venous-lake-lip

Wat is een venous lake?

Een venous lake, in de volksmond ook wel een bloedblaar genoemd, is een veelvoorkomende plaatselijke goedaardige holte gevuld met bloed. De laesie komt meestal voor op de (onder)lip. Het is een donkerblauwe tot paarse bult die ontstaat door verwijde kleine aders onder de huid. Hoewel een venous lake vaak goedaardig is, kan het cosmetisch storend zijn en soms klachten veroorzaken.

Hoe ontstaat een venous lake op de lip?

De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Chronische blootstelling aan zonlicht lijkt de belangrijkste risicofactor te zijn. Daarnaast hoor ik vaak van cliënten dat het na het bijten op de lip of na een langdurige druk of verwonding is ontstaan.

Klachten van een venous lake

De meeste cliënten ervaren geen klachten, maar vinden de bloedblaar cosmetisch storend. In sommige gevallen kan een venous lake pijnlijk of gevoelig zijn of bloeden als het wordt beschadigd. 

Wat kun je zelf doen bij een bloedblaar op de lip? 

Op het internet lees je dat je de bloedblaar moet doorprikken. Dit raad ik sterk af. Doorprikken heeft een hoog risico op bloedingen en infecties. Als de huid na het doorprikken genezen is, zit de bloedblaar er nog steeds. Dit komt omdat het verwijde bloedvat niet weggehaald wordt. Mijn advies is echt om professionele hulp te zoeken. Een laserbehandeling bij bijvoorbeeld een huidtherapeut is wel een veilige en effectieve behandeling omdat het verwijde bloedvat dan wél verwijderd wordt. 

Venous lake verwijderen

Er zijn verschillende behandelopties voor het verwijderen van een venous lake. Zo kan de huisarts of dermatoloog de venous lake verwijderen door middel van een excisie en een hechting. Daarnaast kan elektrocoagulatie toegepast worden of lasertherapie. Bij Skin Power wordt lasertherapie toegepast.  

Vaatlaserbehandeling van een venous lake op de lip

Bij Skin Power in Woerden wordt een venous lake behandeld door middel van een vaatlaser. Dit is een effectieve en veilige behandelmethode met een lage kans op bijwerkingen en complicaties. Dit komt doordat de vaatlaser door middel van warmte het verwijde vat vernietigd, waarbij het omliggende weefsel in takt gehouden wordt. Lees hier meer over de vaatbehandeling

Hoe gaat de vaatbehandeling bij een venous lake in zijn werk?

Bij het eerste consult bekijk ik de huid en maak ik een foto van het te behandelen gebied. Ik vertel meer over de behandeling en je hebt alle ruimte om vragen te stellen. Als er dan nog tijd is kan de behandeling  direct plaatsvinden. De laser wordt op een juiste manier ingesteld en vervolgens komen er een aantal pulsjes. Tegelijkertijd wordt de huid gekoeld met koude lucht. Wanneer de juiste reactie zichtbaar is, is de behandeling geslaagd. De meest cliënten ervaren geen duidelijke pijn, maar eerder een warm prikkend of branderig gevoel tijdens de puls. Bij grotere afwijkingen is het mogelijk dat de behandeling herhaald moet worden voor een optimaal resultaat. 

Kosten van het verwijderen van een venous lake

De prijs van een vaatbehandeling varieert en is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Je vindt de actuele tarieven hier. Tijdens het consult ontvang je een op maat gemaakt behandelplan met kostenoverzicht. Een behandeling kan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering vanuit de aanvullende zorgverzekering (camouflagetherapie met behulp van laser). Het is raadzaam om bij jouw zorgverzekering te informeren of je hier recht op hebt. 

Resultaten venous lake behandeling: voor en na foto

Voor het verwijderen van een venous lake ben je bij Skin Power in Woerden aan het juiste adres. 

Een venous lake is erg goed behandelbaar met lasertherapie. Zie hier een behaald resultaat.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl