fbpx

Angioom

Een angioom is een veelvoorkomende, goedaardige vaataandoening. Je kunt de bultjes als cosmetisch storend ervaren, maar wist je dat deze bultjes gemakkelijk te verwijderen zijn? Lees snel verder. 

angioom-rood-bultje

Wat is een angioom?

Je kunt een angioom herkennen door de rode of paarse kleur, die bolvorming op of in de huid liggen. Angiomen ontstaan doordat er plaatselijk in het lichaam een opeenhoping van kleine verwijde bloedvaten plaatsvindt. Ze beginnen als hele kleine (1 mm) rode tot paarse bultjes die geleidelijk aan toenemen in grootte en aantal. Ze worden zelden groter dan 6mm. Over het algemeen geven ze geen klachten en zijn ze volledig onschuldig, maar je kunt ze cosmetisch erg storend vinden. 

Wat is het verschil met seniele angiomen?

Seniele angiomen is een ander woord voor angiomen. Net als kersenwratjes, ruby spots, cherry angiomen en kersenangiomen. Deze benaming krijgen de angiomen wanneer ze klein blijven. Angiomen ontstaan over het algemeen op latere leeftijd. Ze krijgen dan de naam seniele angiomen. Seniel staat voor ouderdom.

Wat is de oorzaak van angiomen?

Hoe angiomen ontstaan is niet helemaal bekend, maar ze worden in verband gebracht met ouder worden, genetische factoren en soms hormonale veranderingen. 

Angioom op de lip

Wanneer je een blauw of paarse verkleuring op de lip hebt kan dit een venous lake zijn. Lees hier meer over een venous lake

Verwijderen van angiomen

Op internet vind je verschillende behandelmogelijkheden, zoals lasertherapie, cryotherapie en elektrocoagulatie. Bij Skin Power in Woerden worden angiomen verwijderd met behulp van lasertherapie. Dit is de veiligste en effectiefste methode. Lees hier meer over hoe een vaatlaser behandeling werkt.

Kun je zelf een angioom verwijderen? 

Ik hoor wel eens dat mensen angiomen zelf willen verwijderen. Dit raad ik echt af. Het zelf verwijderen of inprikken leidt tot verwonding, bloedingen en in het ergste geval tot infecties en littekens. Angiomen kunnen alleen verwijderd worden als het verwijde bloedvat professioneel  behandeld wordt. 

Resultaten Vaatlaserbehandeling bij angiomen: voor en na foto

Voor het verwijderen van angiomen ben je bij Skin Power in Woerden aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken over de angiomen. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Deze is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. Het uiteindelijke resultaat is een egalere huid zonder kleine rode bultjes. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl