fbpx

behandeling rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening. De huidaandoening ziet er bij iedereen anders uit en kan soms een uitdaging zijn om te behandel. Als huidtherapeut kijk ik daarom niet alleen naar de huid, maar ook naar de persoonlijke situatie. Dit vind ik belangrijk, omdat er verschillende oorzaken zijn, zoals leefstijl, voeding en hormonale factoren, die invloed kunnen hebben op rosacea. Op deze manier kijken we naar een passende oplossing om rosacea onder controle te kunnen houden. Lees hier meer over de behandelmogelijkheden van rosacea. 

Rosacea

Wat zijn de kenmerken van rosacea? 

Rosacea wordt gekenmerkt door roodheid, zichtbare bloedvaatjes en soms bultjes of puistjes in het gezicht. Rosacea komt vaak voor bij volwassenen met een licht huidskleur. Voornamelijk vrouwen hebben er last van. De klachten ontstaan meestal na het 30e levensjaar. Lees hier meer over de huidaandoening rosacea

Hoe ziet een behandeling voor rosacea in het gezicht eruit?

Het behandelplan van rosacea is erg persoonsgebonden. Dit komt omdat de zichtbare symptomen van rosacea variëren van persoon tot persoon. Na het eerste  consult, waarin de ernst en het type rosacea wordt onderzocht, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bestaan uit medicatie, thuisproducten, LED therapie, milde peelings of lasertherapie. De behandelingen zijn gericht op het verminderen van de ontstekingen en het voorkomen van opvlammingen, zodat de huid rustiger en gezonder wordt. 

Behandeling van beginnende rosacea

Het doel van de behandeling bij beginnende rosacea is om verdere verergering te voorkomen. Het is belangrijk om de huidconditie goed te onderhouden door milde, maar effectieve thuisproducten en de adviezen van de huidtherapeut op te volgen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een professionele gezichtsbehandeling te ondergaan om ontstekingen te remmen en de huid te kalmeren. Een milde peeling in combinatie met LED therapie zou hiervoor een goede optie kunnen zijn.

Rosacea - acne gezichtsbehandeling 

Wanneer er sprake is van bultjes en ontstekingen wordt dit gezien als acne-achtige symptomen bij rosacea. De behandeling van deze rosacea bestaat uit een gezichtsbehandeling  in combinatie met een andere therapie om zowel de ontstekingen te verwijderen als de huidconditie te versterken. Dit kan gedaan worden door een (zeer) milde peeling in combinatie met LED therapie

Laserbehandeling bij rosacea en couperose 

Rosacea of couperose wordt gekenmerkt door zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Bij Skin Power wordt dit behandeld door middel van geavanceerde lasertherapie. Lasertherapie is een zeer effectieve behandelmethode om vaatjes effectief te verwijderen en de roodheid te verminderen. Lees hier meer over de werking van de vaatlaser

IPL-behandeling bij rosacea 

IPL is een effectieve behandeling tegen rosacea. De intense lichtflitsen verminderen net als lasertherapie de verwijde bloedvaten. Daarnaast kan de bijkomende warmte ontstekingen verminderen en zorgen voor een rustiger huidbeeld. 

LED therapie bij rosacea 

LED therapie, ook wel bekend als rood licht therapie of Low-Level-Light therapie, kan bijdragen aan het herstel van weefsel, het verminderen van ontstekingen en bevorderen de algehele gezondheid van de huid. Op deze pagina vertel ik meer over de werking van LED therapie

Rosacea natuurlijke behandeling 

Naast medische huidbehandelingen zijn er ook verschillende holistische behandelopties voor rosacea. Hierbij wordt er gekeken naar je dagelijks leven en mogelijke triggers die invloed hebben bij het ontstaan van rosaceaklachten. De adviezen die hieruit voortkomen zijn gericht op voeding en levensstijl en dragen bij aan een betere huidconditie. Hiervoor werk ik samen met een orthomoleculair therapeut. 

Rosacea behandeling bij de dermatoloog  

De behandeling bij de huisarts of dermatoloog bestaat uit medicatie. De arts heeft verschillende behandelingsopties, zoals ontstekingsremmende crèmes, lokale antibiotische crèmes,  systemische antibiotica in tabletvorm of isotretinoine. Als huidtherapeut ben ik geen arts en mag ik geen medicatie voorschrijven, maar werk ik nauw samen met de huisarts of dermatoloog om ervoor te zorgen dat de client de beste zorg ontvangt. 

Rosacea behandeling neus

Rosacea op de neus kan op verschillende manieren zichtbaar worden. Bij roodheid of ontstekingen kan dit met een van bovenstaande technieken behandeld worden. Als er verdikkingen of zwellingen zichtbaar zijn kan het gaan om een rhinophyma. De behandeling moet dan uitgevoerd worden door een dermatoloog of plastisch chirurg. 

Oculaire rosacea behandeling 

Oculaire rosacea is een vorm van rosacea die de ogen aantast en vraagt om een specifieke aanpak. Wanneer je last hebt van irritatie en roodheid van de ogen is het essentieel om contact op te nemen met een oogspecialist. 

Wat kun je zelf doen aan rosacea? 

Er zijn online veel tips te vinden hoe je zelf rosacea onder controle kunt houden. Hierbij zal het één wel werken en het andere niet. Hieronder een aantal praktische tips die je kunt toepassen: 

  • Vermijd triggers

Op deze pagina vind je een lijst met mogelijke triggers die de klachten kunnen verergeren. Wanneer je ontdekt welke triggers  jouw rosacea kunnen verergeren, kun je ervoor kiezen deze te vermijden om zo je rosacea onder controle te houden. 

  • Voorkom huidirritatie

Agressieve producten, intense behandelingen of wrijving door bijvoorbeeld een ruwe handdoek kunnen irritatie veroorzaken en daarmee rosacea verergeren. 

  • Verzorg je huid dagelijks met milde producten

Een milde reiniger en een goede dag- en nachtcrème dragen bij aan een gezonde huidconditie en verminderen irritatie en roodheid. Vermijd scrubs of schurende producten. 

  • Camoufleren

De roodheid kun je camoufleren door het gebruiken van een groene concealer of foundation. Pas  op dat je niet te hard wrijft bij als je je huid ’s avonds weer schoonmaakt.

  • Bescherm je huid tegen klimaat- en omgevingsomstandigheden of vermijd deze als dat mogelijk is.

Denk hierbij aan felle kou, gure wind, overmatig zonnen en rokerige ruimtes.

  • Let op je voeding

Vermijd voedingsmiddelen die vaatverwijding veroorzaken. Denk hierbij aan sterke kruiden, alcohol, warm eten of dranken. Eet een gebalanceerd dieet met groente, fruit en omega 3 vetzuren. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen klachten verergeren. Weet je om welke producten het gaat vermijd deze dan. 

Kosten en vergoeding bij een rosacea behandeling 

De kosten van een rosacea behandeling variëren en zijn afhankelijk van de ernst van de aandoening, de gekozen behandeltechniek en het aantal benodigde sessies. Bekijk de actuele tarieven hier. Een behandeling voor rosacea kan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering vanuit de aanvullende zorgverzekering (acnetherapie). Informeer bij jouw zorgverzekering of je hier recht op hebt. 

Behandelmogelijkheden bij rosacea

Voor de behandeling van Rosacea ben je bij Skin Power in Woerden aan het juiste adres. Behandelingen wordt eventueel in samenwerking met de huisarts uitgevoerd.

Als huidtherapeut bij Skin Power begrijp ik hoe vervelend en ingrijpend rosacea kan zijn. Ik help je graag om de controle terug te krijgen over jouw huid. Tijdens het eerste consult doe ik  een huidanalyse met de Observ520X om dieper in je huid te kijken. Zo krijgen we een totaal beeld van de conditie van jouw huid. Aan de hand van wat wij zien, jouw huidwensen en de analyse wordt er een behandelplan op maat gemaakt. In mijn praktijk in Woerden beschik ik over verschillende behandelmogelijkheden, zoals milde peelings, LED therapie en lasertherapie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de onzuiverheden en roodheid te verminderen, onder controle te krijgen en de huidconditie te versterken.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl