fbpx

Vaatlaser behandeling

Veel mensen hebben last van een rode verkleuring in het gezicht, meestal op de wangen of op het lichaam. Dit zijn vaak beenvaten of verwijde vaatjes, ook wel couperose, tele’s of rosacea genoemd. Verwijde vaatjes zijn onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend. Behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan het ook klachten geven. Een vaatbehandeling kan hiervoor een mooie uitkomst zijn. 

vaatbehandeling

Wat is vaatbehandeling?

Een laserbehandeling voor vaatafwijkingen is een gespecialiseerde behandeling die gericht is op het behandelen van ongewenste roodheid, zoals spataderen (rood of paars), diffuse roodheid en/of gesprongen aderen in het gezicht. Het uitvoeren van deze behandelingen kan een cosmetische of medische reden hebben. De behandeling wordt bij Skin Power in Woerden uitgevoerd door een huidtherapeut. Lees hier wat de meerwaarde van een huidtherapeut is. 

Hoe werk een vaatlaser?

Bij de laserbehandeling van bloedvaten wordt het laserlicht geabsorbeerd door de rode kleur van de bloedcellen en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat eiwitten gaan stollen, waardoor bloedvaatjes samentrekken en krimpen. Vervolgens worden ze door het lichaam zelf opgeruimd. Dit duurt gemiddeld drie weken. De vaatlaser brengt geen schade aan het omliggende weefsel. De behandeling kan veilig worden uitgevoerd, omdat de oppervlakkige, verwijde bloedvaten geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen.

Waarvoor is een behandeling met de vaatlaser geschikt?

De vaatlaser kan worden ingezet om verschillende vaatproblemen te behandelen. Hieronder vind je  een kort overzicht. Voor een uitgebreide uitleg zie de verschillende pagina’s over roodheid. Bij Skin Power in Woerden kunnen de volgende vaataandoeningen behandeld worden:

Hoe gaat een behandeling tegen roodheid in zijn werk? 

Voorafgaand aan de laserbehandeling tegen roodheid vindt er altijd een consult plaats. Hierin bespreken wij jouw wensen, bekijk ik je huid en bespreken we de behandeling inclusief de voor en nazorg. Vervolgens wordt er een behandeling ingepland. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst schoongemaakt. Daarna stel ik de laser in. Tijdens de behandeling voel je als het ware kleine warme prikjes/elastiekjes op je huid. Bij de laser zit een luchtkoeling die zorgt voor koeling en afleiding. Wanneer het gehele gebied behandeld is wordt er een kalmerende crème en SPF50 aangebracht. 

Wat zijn de tarieven voor een vaatlaserbehandeling?

De prijs van een vaatbehandeling varieert en is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Je vindt de actuele tarieven hier. Tijdens het eerste consult ontvang je een op maat gemaakt behandelplan met kostenoverzicht. Een behandeling in het gezicht kan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering vanuit de aanvullende zorgverzekering (camouflagetherapie met behulp van laser). Het is raadzaam om bij jouw zorgverzekering te informeren of je hier recht op hebt. 

laserbehandeling bij bloedvaten bij Skin Power in Woerden

Bij Skin Power gebruik ik de nieuwste generatie vaatlaser om optimaal resultaat te garanderen. Ik werk met de ND:YAG laser op de ClarityII van Lutronic. De golflengte van een ND:YAG laser zit op 1064nm en heeft veel opname in de rode kleur van het bloed. Hierdoor is het een uitstekende keuze om roodheid en vaatjes te behandelen. 

Skin Power staat bekend om hoogwaardige zorg en persoonlijke benadering. Je bent in goede handen bij Skin Power, ook voor het behandelen van jouw vaten. Neem contact op voor een vrijblijvend consult en ontdek hoe ik jou kan helpen om jouw vaataandoening aan te pakken.

Resultaten roodheid behandeling: voor en na foto

Voor het verwijderen van roodheid ben je bij Skin Power in Woerden aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken over de roodheid. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Afhankelijk van de vaataandoening zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen. Op de voor en na foto’s zie je vaak een duidelijk verschil. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl