fbpx
Skin-Basics-Moisturizer

Skin Basics

Skin Basics

Wat zijn de Skin Basics in de huidverzorging?

De Skin Basics zijn producten welke iedereen zou moeten gebruiken om de huid goed te verzorgen en beschermen. Aanvullende producten voor specifieke huidproblemen zal ik op een later moment bespreken.

De Skin Basics kun je onderverdelen in 5 categorieën:

  1. Huidreingier
  2. Toner
  3. Exfoliaint
  4. Moisturizer
  5. Zonbeschermer
Waar begin je?…

Om de juiste producten uit te kunnen kiezen is het van belang dat je eerst jouw huidtype en huidconditie kent. Lees hier alles over in mijn eerste blog over huidtype, huidconditie en huidproblemen.


Klik hier om naar de blog te gaan!

Stap 1 Huidreiniger

De eerst stap in de skin care routine is het reinigen van de huid, ook als je geen make-up draagt. In de loop van de dag wordt de huid bevuild door de lucht om ons heen en door afvalstoffen (zweet en talg) die de huid zelf uitscheidt. Verwijder je dit vuil niet dan kan de huid gaan verstoppen, niet volledig herstellen én blijven verzorgingsproducten die je aanbrengt aan de oppervlakte.

Ik krijg vaak de vraag is het wassen met water voldoende? Het antwoord hierop is nee. Ik maak dan vaak een vergelijking met een vette, vuile pan. Krijg je deze schoon met alleen water? Kan je de vraag beantwoorden, dan heb jij je antwoord.

Er zijn veel verschillende soorten reinigers. Hier een aantal voor je uitgediept:

Reinigingsmilk is op basis van minerale vetten oftewel oliën. De minerale vetten mengen met het vet en vuil op de huid en kunnen deze effectief verwijderen.

Geschikt voor ieder huidtype, Specifiek raad ik deze persoonlijk aan bij iemand met een droge of gevoelige huid.

Reingingsgel bevat geen vetten, maar ingrediënten die vuil en vet oplossen. Een reinigingsgel vermeng je altijd met water.

Geschikt voor een normaal en vet huidtype (Op een droge huid kan de reinigingsgel uitdrogend werken).

Micellaire water is een waterige substantie met vet- en vuiloplossende ingrediënten. Het is een hele eenvoudige manier van reinigen, omdat je het product aanbrengt op een watje en vervolgens over de huid heen haalt. Echter zal het product nooit de huid volledig reinigen.

Geschikt voor ieder huidtype. Persoonlijk niet mijn voorkeur. 

Zeep is een zeer grondige manier van reinigen. Het verwijdert al het vet en vuil van de huid, maar ook de beschermlaag van de huid. Dit zorgt ervoor dat jouw huid uitdroogt. Niet de eerste of tweede keus dus.

Geschikt voor Niemand. 

Balancing-cleanser-sfeer

Stap 2 Toner

De term toner of lotion wordt door elkaar gebruikt, maar wordt hetzelfde mee bedoeld. Een toner in een waterige substantie die ervoor zorgt dat de PH-waarde van de huid herstelt wordt. Door het gebruik van een toner wordt de oppervlakkige huid direct al verzorgd en zullen vervolg producten beter opgenomen worden. Jouw huidtype bepaalt wat voor toner je gebruikt.

Stap 3 Exfolaint

Een exfoliant wordt gebruikt om overtollige dode huidcellen van de huid te verwijderen. Dit kan doormiddel van een scrub of lysing 1-3 keer in de week. Wil je specifieke problemen aanpakken zoals zonschade, rimpels, mee-eters en puistjes dan kun je dagelijks een exfoliant gebruiken.

Scrub

In een scrub kan enzymen en zuren bevatten die altijd gecombineerd worden met een korrel. Een scrub roteer je over de huid, dankzij de korrel worden overtollige dode huidcellen verwijderd Afhankelijk van de korrel wordt de intensiteit bepaald.

Geschikt voor ieder huidtype.

Lysing

Lysing is op basis van enzymen en zuren. Enzymen en zuren hebben als werking het losweken van de overtollige dode huidcellen. Een lysing breng je als masker aan en laat je een aantal minuten op de huid zitten.

Geschikt voor ieder huidtype. Pas op met een hele gevoelige huid. 

Peel Booster

Een dagelijkse exfoliant is op basis van natuurlijke zuren. De zuren worden onderverdeeld in 2 categorieën:

  • AHA zijn zuren die in wateroplosbaar zijn. Deze worden veel ingezet bij een droge, doffe en zonbeschadigde huid.
  • BHA zijn zuren die in vet oplosbaar zijn. Deze worden ingezet bij een vette, onzuivere huid.

Afhankelijk van de samenstelling kies je een exfoliant voor jouw huidprobleem. Belangrijk bij een dagelijkse exfoliant is deze gecontroleerd op te bouwen en altijd te combineren met een SPF.

Toskani-exfolianten
Stap 4 moisturizer

Een moisturizer kun je zien als jouw dag en nachtverzorging. In de crème zitten ingrediënten die de huidfuncties ondersteunen, helpen herstellen en zichzelf gaat hydrateren.

De moisturizer stem je af op jouw huidtype, huidconditie en huidprobleem. Jouw huidtype bepaalt de textuur van de crème. De huidconditie en het huidprobleem bepalen de werking en hiermee dus ook de ingrediënten die de crème bevat.

Een moisturizer kan afgewisseld worden per seizoen, levensfase. Iedere keer wanneer jouw moisturizer op is kun je jezelf afvragen past de verzorging nog bij mij?

Stap 5 zonbescherming

Sluit dagelijks, 365 dagen per jaar, jouw ochtend routine af met een zonnefilter tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen.

De zon is op langer termijn onze grootste boosdoener. De zon veroorzaakt in de loop der jaren pigmentvlekken, lijntjes en rimpels. En ja.. zonnestralen zijn er iedere dag. Ze komen gewoon door de wolken heen.

Kies een zonbescherming die bij je past met een passende factor en textuur.  En nee.. Een zonbescherming hoeft niet meer vet aan te voelen!

Nu wij alle producten en stappen hebben besproken is de vraag: Hoe ziet een basis skin care routine er dan uit?

Onderstaand heb ik een voorbeeld gemaakt

Uiteraard is bovenstaande routine bedoeld als richtlijn. Probeer uit wat voor jouw huidtype en huidconditie het beste werkt. Blijft altijd kijken hoe je huid reageert op de routine en producten.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je huid te verzorgen en een mooi resultaat te bereiken. Wens je meer resultaat of heb je last van een hardnekkig huidprobleem? Laten we samen kijken welke (aanvullende) producten jij kunt gebruiken.


Maak hier direct een afspraak!

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Roerdompstraat 4 | 3471 XM Kamerik

Email Info@skin-power.nl