fbpx
skinPen-Microneedling

SkinPen microneedling veilig en effectief voor iedere huid!

SkinPen microneedling systeem voor iedereen!

Eén device voor het verzachten, verjongen egaliseren en vooral remodelleren van de huid? Jaa! dat is de SkinPen microneedling 2.0.

Het gebruik van naaldjes op de huid klinkt misschien spannend, maar microneedling is juist een hele veilige behandeling. Naast ervaring, nauwkeurigheid en persoonlijke begeleiding is het type device cruciaal voor een veilige en effectieve behandeling.

In deze blog lees je wat de unieke krachten van de SkinPen microneedling zijn en waarom het één van mijn populairste behandeling is!

De SkinPen microneedling zorgt voor algehele verbetering van de huidconditie en versoepeld effectief stugge weefselstructuren. De SkinPen kan worden ingezet voor een scala aan huidproblemen. Hier een klein overzicht:

Nu hoor ik jou denken, hoe kan één microneedling device ingezet worden voor zoveel huidproblemen? De werking van de SkinPen microneedling is voor (bijna) ieder huidprobleem hetzelfde:

Tijdens de behandeling worden er met 14 steriele en zuivere naaldjes minuscule kleine microkanaaltjes gemaakt tot in de tweede huidlaag (dermis). Deze microkanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Toch ziet de huid de microkanaaltjes en wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd. Door deze stimulans komen groeifactoren vrij die zorgen dat er nieuw collageen en elastine aangemaakt wordt. Hierdoor wordt de huid steviger, voller en de huidteint wordt egaler, frisser en stralender. Straks vertel ik de precieze werking in de huid bij vier verschillende huidproblemen..

Ik heb de SkinPen behandeling ondergaan, omdat ik mijn huidstructuur en pigmentatie wilde verbeteren. De behandeling was goed te doen, sommige plekjes wat gevoeliger, maar niet pijnlijk of naar. Het is niet de lekkerste behandeling, maar het was veel beter te doen als verwacht en het resultaat is het zeker waard. Ik kon het resultaat van de behandeling al snel zien. Ik had het idee toen de fijne schilfertjes weg waren de huidstructuur verfijnd was en mijn pigment lichter was geworden. Zou ik deze behandeling aanraden? Ja! Ik zou de behandeling zeker aanraden, voor jong en oud. Het maakt niet uit, je huid wordt er met de juiste nazorg sowieso mooier van!

– Miriam Haveman –

Onderscheidende eigenschappen van de SkinPen microneedling

 • Het eerste FDA goedgekeurde microneedling systeem met Medisch CE keurmerk klasse 2A.
  • Wanneer een product een medisch keurmerk klasse 2A bezit heeft een onafhankelijke instantie het device onderzocht en onderworpen aan een strenge keuring en niet de producent zelf. Dit zegt iets over de veiligheid en effectiviteit. Meerwaarde, ja zeker!
 • 3,5 jaar medisch onderzoek.
 • Klinische studies naar de veiligheid en effectiviteit op ieder huidtype.
 • Enige device waarbij de naalddiepte ingesteld wordt op de naalden zelf. Zo weet je altijd zeker op welke diepte je werkt.
 • Onderzoek toont aan dat de naaldjes tot 80 minuten lang scherp en zuiver blijven. De naaldjes zijn gemaakt van medisch roestvrijstaal.
 • Behandelingen kunnen veilig het hele jaar door uitgevoerd worden, dankzij de zuivere naaldjes.

Eén microneedling device voor zoveel verschillende huidproblemen. Wat gebeurt er nou precies in de huid? Ik ligt vier totaal verschillende huidproblemen voor je uit:

Doffe en grauwe huid: 

Bij een doffe en grauwe huid zien we dat de huid zijn glans verloren heeft. Je huid kan er hierdoor vermoeid, ouder en minder gezond uitzien. Door de huid te ontdoen uit z’n oude jasje en de celdeling te versnellen met de SkinPen microneedling worden doffe en grauwe huidcellen sneller van de huid verwijderd en komen er nieuwe frisse en stralende huidcellen naar boven.

Lijntjes en rimpels (huidveroudering)

We kennen ze allemaal en helaas ontkomt niemand eraan. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de celdeling gemiddeld met 1% per jaar af. Met de SkinPen behandeling wordt het natuurlijke herstelproces in de huid gestimuleerd. De celdeling wordt versneld en de aanmaak van collageen type III geactiveerd. Vervolgens wordt dit omgezet naar collageen type I.  Dit is het juiste type collageen om effectief weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Collageen zorgt voor de stevigheid van onze huid. Het omzetten van collageen type III naar collageen type I duurt drie weken tot één jaar, wat betekend dat de huid actief doorwerkt na de behandeling en het uiteindelijke resultaat nog beter wordt.

Pigment problematiek

Pigment kenmerkt zich door donker verkleuring van de huid. In de huid is een ophoping van pigment zichtbaar. Tijdens een SkinPen behandeling wordt de celdeling gestimuleerd en een versneld afschilferproces in gang gezet. Het pigment wat opgehoopt ligt in de huid wordt hierdoor sneller naar boven verplaatst. Hierdoor wordt het pigment verlicht. Een andere werking van de SkinPen op pigment is dat de microkanaaltjes de pigmentcellen opnieuw programmeren en gestructureerd pigment af gaan geven aan de cellen.

Acne littekens 

Na acne kunnen er beschadigd in de huid zichtbaar blijven, deze zien eruit als kleine puntjes of rondingen ingezonken in de huid. Ook wel acnelittekens. De werking van de SkinPen op de acnelittekens komt aardig overeen met de werking van lijntjes en rimpels. Echter bij littekens wil je plaatselijk nog net wat intensiever behandelen, zodat de ingezonken littekens meer naar het huidoppervlakte komen.

Voor-na-SkinPen-Microneedling-huidverouderingVoor-na-SkinPen-Microneedling-huidverouderinghanden
Voor-na-SkinPen-Microneedling-acnelittekkens

Behandelkit

Iedere behandeling heeft zijn eigen treatmentkit. In dit doosje zitten vier items:

 • SkinPen Naaldcartridge steriel verpakt en eenmalig te gebruiken dankzij het ingebouwde veiligheidsmechanisme.
 • SkinPen Biosheath (sleeve), dit is een bescherming die om de pen heen gaat en beschermd tegen overdracht van bloed of ziektes.
 • Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens en de eerste 24 uur na de SkinPen behandeling. De lichte gel op basis van water en glycerine zorgt ervoor dat de SkinPen veilig, soepel en zonder wrijving of schuring over de huid kan bewegen.
 • De rescue cream zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de microkanaaltjes in de huid aangevuld wordt. De emulsie zorgt ervoor dat het huidherstel zonder belemmering zal verlopen.

Skinpen-microneedling

Hoe gaat een behandeling nu in z’n werk?

Voordat de behandeling wordt gestart, wordt de huid gereinigd en ontvet met huidalcohol. Vervolgens wordt er een dun laagje Skinfuse lift aangebracht. Afhankelijk van de huidreactie wordt de naalddiepte ingesteld op de naaldcartridge zelf. Tijdens de behandeling zien we een egale roodheid ontstaan. Dit is nodig, zodat wij weten dat we in de juiste huidlaag werken en de celdeling geactiveerd wordt. De roodheid dient na de behandeling nog aan te houden. De huid zal na de behandeling warm aanvoelen. Na de behandeling wordt een dikke laag Skinfuse lift in gemasseerd op de huid.

De roodheid na de behandeling neemt ieder uur wat meer af. De eerste 24 uur hebben de kanaaltjes nodig om te herstellen en tijdens dit herstel dient alleen de SkinFuse Lift aangebracht te worden, naar behoefte. Na 24 uur dient de resue cream en zonnebrand aangebracht te worden.

SkinPen microneedling is veilig en effectief bij alle huidtypes en leeftijden. De behandeling is het gehele jaar veilig uit te voeren.

Benieuwd geworden naar deze mooie behandeling?

Vraag dan direct online een vrijblijvend consult aan en ik ontvang je graag in de praktijk!

Plan direct je afspraak in

Voor-na-SkinPen-Microneedling-acnelittekens-donkerehuidVoor-na-SkinPen-Microneedling

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Roerdompstraat 4 | 3471 XM Kamerik

Email Info@skin-power.nl