fbpx

TCA peeling

Een TCA peeling biedt uitkomst als je last hebt van oneffenheden in het gezicht, zoals een doffe huid, pigmentvlekken of oppervlakkige littekens. De TCA peeling is een medium diepe medische peeling die oneffenheden vermindert en de huidstructuur verbetert. Hier lees je alles wat je moet weten over deze behandeling voor een stralende huid. 

peeling-gezicht-behandeling

Wat is een TCA peeling 

TCA staat voor trichloorazijnzuur. Deze peeling is een cosmetische behandeling die wordt gebruikt om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Het is effectief bij het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken, acnelittekens en andere onregelmatigheden van de huid. TCA wordt aangebracht op de huid in verschillende concentraties, afhankelijk van het gewenste resultaat en de huidconditie van de cliënt.

Voor wie is een TCA peeling geschikt? 

Een TCA peeling pas ik toe in onder andere de volgende gevallen: 

 • Eerste tekenen van huidveroudering.
 • Pigmentvlekken in het gezicht, op het decolleté of op de handen.
 • Oppervlakkige littekens in het gezicht.
 • Doffe en vermoeide uitstraling.
 • Onregelmatige huidstructuur.
 • Huidveroudering, bij lijntjes en rimpels.

TCA peeling bij pigmentvlekken

Een TCA peeling kan effectief worden ingezet bij pigmentvlekken, oftewel zonschade. De vloeistof van de TCA peeling zorgt voor gecontroleerde schade, waardoor de bovenste huidlaag afschilfert. Dit proces verwijdert de huidcellen waar overmatige pigmentatie in zit. De aanmaak van nieuwe huidcellen wordt versneld uitgevoerd. Dit resulteert in een gelijkmatige en stralende huid. Combineer je de TCA peeling met de Alexandriët laser, dan heb je minder behandelingen nodig.

TCA peeling bij acnelittekens

Wanneer de vloeistof van de TCA peeling aangebracht wordt werkt deze direct. De oplossing zorgt ervoor dat de beschadigde huid door acne afschilfert, waardoor de stimulatie van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. In dit proces wordt onder andere collageen en elastine versneld aangemaakt. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid. Hierdoor wordt de textuur van acnelittekens geleidelijk fijner en gladder. Tevens zijn er verschillende peelingstechnieken zoals de pixel peel of de CROSS techniek om diepere littekens te verbeteren. 

TCA peeling bij rimpels 

Een TCA peeling biedt mooie resultaten bij (preventieve) huidveroudering. De TCA peeling is een favoriet net na de zomer, omdat het de huid een goede boost geeft. Een TCA peeling verwijdert de bovenste laag dode huidcellen van de huid. Dit zorgt voor stimulatie van de collageenproductie. Dit is een essentieel eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit proces verbetert de huidstructuur en onthult een gladdere en frissere huidteint. Voor extra collageenstimulatie kan de TCA peeling gecombineerd worden met de ND:YAG laser. Heb je last van diepere lijntjes en rimpels dan kan een TCA peeling met Fenol een erg mooi resultaat opleveren. 

Hoe gaat een TCA peeling in zijn werk? 

Voor de behandeling voer ik, als behandeld huidtherapeut, een grondige evaluatie van de huid uit om de juiste concentratie en behandelingsdiepte te bepalen. 

Door het reinigen van de huid wordt de huid voorbereid op de TCA peeling. Vervolgens wordt de vloeistof van de peeling in verschillende lagen aangebracht, totdat de gewenste diepte bereikt is. De peeling zorgt ervoor dat de huid rood wordt. Deze kan daardoor branderig aanvoelen. De Easy TCA Pain Control bevat pijnstilling, waardoor de behandeling comfortabeler is. Nadat de gewenste reactie is bereikt  wordt een Post Peel Mask aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces weer laat afnemen. De roodheid en het warme gevoel verminderen binnen enkele minuten na het aanbrengen.

Nazorg TCA peeling 

Over het algemeen duurt het herstel van een TCA peeling 7 tot 10 dagen. Direct na de behandeling voelt de huid droog en strak aan. Tussen dag 3 en 5 begint de huid te vervellen. Dit duurt meestal 3 tot 5 dagen. Daarna is de nieuwe huid  zichtbaar verbeterd, egaler en straalt weer. 

De gepeelde huid is zeer kwetsbaar. Daarom is het uiterst belangrijk om tot vier weken na de laatste TCA peeling je huid goed te verzorgen en te beschermen met de geadviseerde nazorg producten. Ik adviseer om altijd  een behandelcrème en zonbescherming te gebruiken. 

Resultaten TCA peeling voor en na

Veel mensen die een TCA peeling hebben ondergaan, melden positieve resultaten, zoals een verbeterde huidtextuur, vermindering van pigmentvlekken en een jeugdiger uitziende huid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat individuele ervaringen kunnen variëren en dat het resultaat afhankelijk is van factoren zoals huidtype, behandelingsdiepte en naleving van nazorginstructies.

Wat zijn de risico’s bij een TCA peeling?

Hoewel een TCA peeling over het algemeen veilig is wanneer het wordt uitgevoerd door een ervaren geschoolde professional, zijn er enkele risico’s verbonden aan de behandeling. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • tijdelijke roodheid
 • zwelling
 • schilfering
 • pigmentveranderingen
 • littekenvorming of infecties (in zeldzame gevallen).

Het is belangrijk om alle risico’s en mogelijke bijwerkingen met je huidtherapeut of arts te bespreken voordat je de behandeling ondergaat. Dit wordt bij Skin Power altijd gedaan tijdens het consult. 

Welke TCA peeling wordt er uitgevoerd bij Skin Power in Woerden?

Bij Skin Power werk ik met de Easy TCA, Easy TCA Pain Control en de Easy Phen Light van SkinTech. Deze zogenaamde ‘combinatiepeeling’ wordt bereid met een speciale basesolution (die onder andere vitaminen en antioxidanten bevat) en dringt langzaam en gecontroleerd de huid in, waarna een ontstekingsreactie ontstaat en de bovenlaag wordt afgestoten. Deze TCA peeling werkt dus anders dan veel andere TCA peelings die op basis van water zijn. Wanneer een TCA peeling op waterbasis is werk je minder gecontroleerd en is er een grotere kans op complicaties.

Wat kost een TCA peeling behandeling?

De prijs voor een TCA peeling bij Skin Power is vanaf €200,-. In het consult voorafgaande aan de behandeling bepalen we samen welke TCA peeling het meest geschikt is voor jou. Afhankelijk van jouw huidconditie

Behandelmogelijkheden bij littekens

Voor de behandeling van (acne)littekens ben je bij Skin Power aan het juiste adres. 

Tijdens een intakegesprek wordt uitgebreid besproken welke oorzaken mogelijk betrokken zijn bij de littekens. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt, welke is afgestemd op jouw klacht en huidconditie. De behandelingen en adviezen zijn erop gericht om de littekens te verminderen en deze minder op te laten vallen. 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Klik hier voor de algemene voorwaarden en privacy regeling van Skin Power.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

Adres: Trasmolenlaan 12 | 3447 GZ Woerden

Email Info@skin-power.nl